Wednesday, July 10, 2013

ALBIN KURTI: KOMBI DHE FEJA NDER SHQIPTARET

Shqiptarët nuk kanë tolerancë ndërfetare. Ndërtimi i tolerancës ndërfetare midis tyre bëhet veçse shkatërrim. Shqiptarët përherë kanë pasur dhe vazhdojnë të kenë bashkëpunim ndërfetar. Nëse për botën toleranca ndërfetare është vetë suksesi, ne gjithmonë ishim përtej kësaj e kishim më shumë se kaq. Për çështjen e religjionit dhe fesë, shqiptarët janë para botës, janë shembull që duhet ndjekur të tjerët.
Toleranca është durim i tjetrit, i qenies e i pranisë së tjetrit. Ajo nënkupton që ekzistojnë arsye për të mos toleruar dikë a diçka, por ja që po ndodh toleranca. Toleranca ngjan përkundër jotolerancës duke e etabluar pikërisht jotolerancën si parësore. Andaj, nga personi i toleruar pritet të jetë mirënjohës e falenderues që po tolerohet. Toleranca është vetëpërmbajtje, është mosveprim në kushtet kur veprimi do të ishte i dëmshëm. Bashkëpunimi është veprim në kushtet kur veprimi është i dobishëm.
Shqiptarët muslimanë, katolikë e ortodoksë nuk e kanë toleruar asnjëherë njëri-tjetrin sepse gjithnjë kanë bashkëpunuar me njëri-tjetrin. Ose, për të qenë më të saktë, nuk kishin si ta toleronin njëri-tjetrin sepse aty s’kishte tjetër. Të qenit shqiptar, pra kombi, konsiderohej vlerë përbashkësuese shoqërore e historike dhe rëndësi strategjike politike e ushtarake. Para pak ditëve, si në Detroit, po ashtu edhe në Worcester e në Boston e gjetëm flamurin kombëtar shqiptar: te Imam Shaip Gërguri, te Dom Fran Kolaj, si dhe te Imzot Nikon e Atë Liolini.
Në fund të shekullit XIX e përgjatë shekullit XX kështu mbijetuam. Të gjitha ngritjet e kryengritjet, rezistencat e luftërat çlirimtare u zhvilluan në emër të kombit e për hir të kombit. Hoxhallarë, priftërinj e klerikë të tjerë, besimtarë shqiptarë të të gjitha religjioneve e feve, bashkoheshin si shqiptarë. Njëkohësisht, edhe armiqtë e shqiptarëve nuk bënin shumë dallim se kush çfarë feje ishte kur i sulmonin shqiptarët. Armiqtë tonë ishin e janë armiq të kombit tonë. Dëshmorët e kombit i kemi të të gjitha feve në secilën luftë tonën çlirimtare.
Nga pikëpamja fetare, kombi shqiptar njëmend është heterogjen, por ai nuk është edhe aq i vetëdijshëm për atë heterogjenitet. Kjo vetëdije cytet prej jashtë, prej koncepteve, nocioneve e kategorive të importuara (kryesisht perëndimore). Ngjashëm sikurse që shqiptarët as për së afërmi nuk e quajnë e njohin veten e tyre për gegë e toskë sa e bëjnë këtë gjë politikanët e diplomatët, studiuesit e gazetarët e huaj. Ndarjet midis nesh nuk janë tonat.
Tema e fesë dhe e religjionit te shqiptarët nuk është aq e vetë shqiptarëve. Kohëve të fundit këtë temë dhe aspekte të saj po i sjellin në debatin publik gjithnjë e më shpesh qeveritarët kosovarë thua se duan të na e konfirmojnë që Qeveria e Kosovës nuk është e shqiptarëve. Medie të regjimit kohë pas kohë nxjerrin video inçizime të vjetra të klerikëve për të ndezur polemika që i sipërvendosen aktualitetit politik në shtetin e Kosovës që po dështon. Lansoje një temë fetare duke shfaqur video nga arkiva (kush e di edhe sa të tilla i mbajnë për t’i publikuar më vonë?) dhe askush s’do të flasë për një kohë për ratifikimin e marrëveshjes Thaçi-Daçiq,privatizimin e KEK-ut e të PTK-së, varfërinë e papunësinë në rritje. Mbase nuk ka se si të jetë ndryshe: tash kur Thaçi po merret vesh me Serbinë për ridimensionimin e shtetit të Kosovës nevojitet të krijohet përshtypja që armiku kryesor nuk vjen prej jashtë (Serbia) por nga brenda (islami). Dhe, kësisoj të normalizohet Serbia brenda Kosovës e të nxjerret islami jashtë, duke barazuar islamin tradicional që e kemi prej shekujsh me tendencat e pasluftës të bazuara në lexime e interpretime të tjera të Kuranit.
Në anën tjetër, posaçërisht gjatë këtyre dy viteve të fundit, Qeveria e Kosovës dhe analistët e regjimit e kanë humbur debatin me Lëvizjen VETËVENDOSJE! si për çështjet politike e kombëtare po ashtu edhe për ato sociale e ekonomike. Ata nuk kanë shpresë tjetër përveç religjionit. Kjo është karta e fundit që u ka mbetur. Duke e ditur heterogjenitetin brenda shqiptarëve që reflektohet edhe brenda subjekteve politike përfshirë këtu VETËVENDOSJE! -n, ata duan përçarje të alternativës ndaj saj për ta maskuar pafuqinë e vetë asaj. Meqenëse VETËVENDOSJE! doli të jetë kështjellë e pamposhtur në diskutimet për politikën e bashkimit kombëtar, zhvillimin ekonomik të bazuar në prodhim, dhe shtetin e së drejtës e atë social, le ta provojmë me religjionin thonë ata, sepse dihet që njerëzit mbajnë bindje e qëndrime personale të ndryshme. Ana tjetër e së njëjtës medale është që duke nxitur tensione ndërfetare e fetare të kërkojnë buxhet shtesë e vazhdim të kontratës për ShIK-un nga qarqe të caktuara amerikane: pa ShIK-un pa dyshim që PDK-ja jo vetëm se dobësohet, por me gjasë edhe zhduket fare.
Këto debate do të vazhdojnë sepse pushteti i ka mundësitë e fuqinë për nxitjen e përhapjen e tyre. Tash kur antagonizmat themelorë janë ato midis popullit shqiptar dhe Serbisë si dhe midis shumicës së varfër e të shpronësuar kundrejt privatizuesve të pasur, përmes një video sekuence të para tetë muajve por të shfaqur para disa ditëve, po përpiqen të na bindin që antagonizmi themelor e vendimtar na qenka ai midis burrit dhe gruas (sic.).
Morali nuk duhet kufizuar te religjioni e religjionet. Kosova është shtet sekular ku duhet të ketë liri të religjionit e të religjioneve pa dallim dhe ku çështjet e etikës konsistojnë te ndërgjegja e njeriut. Paralelisht me këtë, rrënjët e moralit të qytetarëve mund t’i gjejmë jashtë tyre: te gjendja sociale e materiale, te trajtimi që ua bën pushteti, te lloji i organizimit shtetëror. Në kohëra e në vende të ndryshme, në ekonomi e shtresa të ndryshme të popullsisë, nuk gjejmë morale të njëjta. Kështu, milionerët e skamnorët kanë gjykime etike fort të ndryshme ndërkaq prostitucioni është përgjithësisht skllavëri. Aty ku besojmë që kemi identifikuar shkaqet, më shpesh seç mendojmë, mund të kemi parë veçse pasojat.
Dallimi gjinor nuk bën të na e organizojë shoqërinë. Dhe, sa më shumë barazi, aq më pak dallime. Barazia shoqërore duhet ta përfshijë dhe ta nënkuptojë barazinë gjinore. Pa barazi, nuk ka dinjitet, por dominim e frikë, që do të thotë se nuk ka as liri. Barazia është vlerë: edhe pikënisje, edhe synim. Dinjiteti i grave e i burrave duhet të mbrohet e të respektohet njësoj.
Në vjeshtën e vitit 2008, pas krizës financiare me pasoja globale, në politikën botërore dhe marrëdhëniet ndërkombëtare kemi një rikthim të rolit të shtetit dhe kombit. Po nuk e kuptuam ne shqiptarët këtë gjë, do ta paguajnë shtrenjtë edhe brezat e ardhshëm. Shqiptarët janë një komb
i fuqishëm por me shtete të dobëta (të Kosovës e të Shqipërisë). Bashkimi kombëtar nuk e ka kuptimin e një kombi të ri të bashkuar por e një shteti të ri të bashkuar për kombin.
Përderisa kishte mirëqenie të përgjithshme, lulëzonin organizmat e mekanizmat ndërkombëtarë, mirëpo porsa u cenua ajo mirëqenie secili popull e komb iu kthye shtetit të vet dhe kozmopolitanizmi nisi t’ia lëshojë vendin sërish nacionalizmave. Natyrisht, problemi është që edhe ai kozmopolitanizëm i mëhershëm ishte prej së larti (apo, siç thoshte me një rast një filozof francez: kur ta dëgjosh fjalën kozmopolit dije që një perandori po zgjerohet), por edhe ky nacionalizëm është përgjithësisht reaksionar meqë organizohet rreth dallimit kombëtar e lakmisë e jo çlirimit kombëtar dhe barazisë.
Shqiptarët në Ballkan nuk duhet të lejojnë as të shfrytëzohen si bedem mbrojtës i ‘Evropës së krishterë’ përpara ‘depërtimit të islamit nga lindja’ dhe as të përdoren nga ‘islamistët ekstremistë’ kundër ‘perëndimit të krishterë’. Sepse, pikë së pari, këso figurash që përbëjnë imagjinatën e ndarjes lindje-perëndim të fetarizuar janë ato të doktrinës së mbrapshtë të përplasjes së civilizimeve. Përplasja e civilizimeve është orvatje për kulturalizmin e më pas edhe fetarizimin e kundërthënieve socio-ekonomike e gjeo-politike (duke i depolitizuar ato).

46 comments:

Anonymous said...

Ky artikull eshte shume i qelluar. Shpresoj se shqiptaret nen Mal te Zi do ta lexojne, kuptojne dhe ta implementojne ne jeten e tyre.
Guri

Anonymous said...

Shgiptarve ne Mal te Zi u duhen disa lidera si ky.

Shaba said...

Mos e pret at aksion. Malesoret nuk jan gati per me derdh gjak si Kosovaret, etj. Ju Malok (ose Malazez te vogel) ini si Shqiptaret ne koh Ottomanit -- asimiloni gjuhen, kulturen dhe fehen per noj lek. Inshalla keni me egzistua sot 500 vjet.

Encounters Nepal said...

Encounters Nepal Dot Com is an ethically governed and environmentally aware Trekking & Adventure Tour Operator. The company exists to promote and share with others the diverse geographical beauty as well as the cultural wealth of our homeland, Nepal, as well as that of some of our neighbours, such as Tibet and Bhutan. Predominantly, it is the mighty Himalayan ranges that attract visitors from all over the world to Nepal. Upon arrival, guests to our country are then also captivated by the interplay of the majestic mountainous landscapes with the overriding hospitality of the Nepali people. Our rich spiritual life and our many vibrantly joyous customs are born of the melding of the Hindu and Buddhist cultures which have co existed here side by side for centuries. This adds a mystical dimension to most travelers’ experiences in Nepal. It is this interplay of magnificent landscapes, of friendly and welcoming people from many different ethnic backgrounds and the complex, beautiful overlay of religious rites and cultural practices that make a sojourn in Nepal.
Trekking in Nepal
Everest Base Camp Trekking
Annapurna Circuit trekking
Upper Dolpo trekking
Manaslu Circuit trekking
Kanchenjunga base camp Trekking
Mansarovar Kailash Shiva Parbat Yatra

Web Master said...

Adventure Great Himalaya is a government registered Trekking company in Nepal. comprised of qualified and experienced professional Nepal Trekking Agency. Adventure Great Himalaya has provided thousands of high quality trekking and tours trips for clients from all over the world. If your interest lies in Trekking In Nepal, Peak climbing, Tours in Nepal and River rafting or cultural sightseeing, our professional and knowledgeable staff is available to make your stay comfortable and memorable. Leave your worries to us and enjoy your holidays in Nepal.
trekking company in Nepal
Trekking Agency in Nepal
Trekking in Nepal
Everest base camp trek
Annapurna base camp trek
manaslu Circuit Trekking
Peak Climbing in Nepal
Langtang Valley Trek
Upper Mustang
Kanchanjunga Trekking

Nepal High Trek Ptv. Ltd. said...

Adventure Himalaya Treks is a Nepal Government registered dependable trekking in Nepal, Everest Base Camp Treks, Manaslu Trekking, Langtang Trekking, Annapurna Base Camp Treks, Annapurna Circuit Treks and more tourism related activities Company established by diplomatic knowledgeable tourism competent with over 11 years of perfect experience in the tourism sector. It has been well established as the prime service provider for excursion holidays in Nepal, Tibet and Bhutan. All of our team members are familiar with nature, mountain and the culture of Nepal with most having grown up in the Himalaya. We are committed on environmental friendly tourism activities and we take satisfaction in doing our part to preserve the natural beauty, respect the way of life of compare community, and their local culture and heritage.
Adventure Himalaya Treks
Lazimpat, Kathmandu, Nepal
G.P.O.Box:5981,
Cell No:(+977) 9841902116
Email:info@adventurehimalayatreks.com,
anjan7adventure@gmail.com
Skype:anjan.tamang7
Website:adventurehimalayatreks.com

Sappa Tamang said...

Dear valuable guest,
You are grand Welcome to Nepal Base Camp Treks. A Premier Himalayan Local Trekking and tour Agency in Kathmandu
Our teams cordially feel immense pleasure to welcoming you all the official page of Nepal Base Camp Treks (P) Ltd, a premier local travel and trekking operator based in Kathmandu. After long experience in Tourism Sector and being a government registered trekking company, Nepal Base Camp Treks takes pride for being recognized by national and international organizations, currently affiliated TAAN (Trekking Agencies Association of Nepal), NTB (Nepal Tourism Board), NMA (Nepal Mountaineering Association), PPN (porters progress Nepal ), FNTN (Federation of National Tourism Nepal ), Kathmandu Environmental Education Project (KEEP) and IETS (International Eco-Tourism Society ),. Moreover, our company is featured in and highly recommended by much-acclaimed Trip Advisor as well.
Based in Kathmandu, we have been successfully operating a number of reliable travel options for various trips to all Nepal Himalayas as, Everest Base Camp Trek, Everest Chola Pass Trek Gokyo lake Valley Trek, Annapurna Base Camp Trek, Ghorepani Poonhill Trek, Annapurna Circuit Trek, Langtang Valley Trek, Helambu Circuit Trek, Manaslu Circuit Trek, Upper Mustang Trek, and neighboring countries Tibet and Bhutan. Since the inception, we have been largely providing our valuable clients with opportunities for Sightseeing Tours, City tours, Mix Cultural Trekking Tours, Cultural Tours, Pilgrimage Tours, Tea House Trekking, Camping Trek in High Himalayas and Mountaineering, and all other sort of outdoor adventure trips inside of Nepal Himalaya. Decade 16 year’s long experienced in Tourism industry has taught us a lot to excel up to be one of the your most trusted trekking and travel operators of Kathmandu Nepal. The primary reasons behind this trust and success are the way we serve our clients and the way we've been organizing every sort of trips. The safety, security, and satisfaction of our clients have always been of paramount importance to us, and we're never saying in words only we do in practical way. Our teams keep receiving huge appreciation from our valued clients from all around the world, which we think, is our guiding light to make best out of your future trips.
Humbly if you are planning your next holiday in Nepal Himalaya, let us know, we would like to help your plan and organize your life-defining trip under your feet and memorable being a government registered trekking company, Nepal Base Camp Treks takes pride for trekking in nepal, and goverment resgister trekking company in nepal being recognized.
Nepal Base Camp Treks (Pvt. Ltd.)
Post Box: 8170 Thamel, Kathmandu, Nepal
Mobile: +977-9851111874
Email: sappagomso@hotmail.com
info@nepalbasecamptreks.com
URL:- www.nepalbasecamptreks.com

Unknown said...

Dear All My Valuable Client
Family Adventure Treks and Expedition Pvt. Ltd. is Professional Trekking Company in Nepal. It has been leading since 2000 to till regularly and Repudiate Trekking agency, The Family Adventure is Government Authorized known as Tourism board Certificate and fully trusted thousand of client has been high recommend.
We are Associate of Trekking Agency Association (TAAN), Nepal Mountaineering Association (NMA) and Tourism board (NTB) we operate as your desire all the requirement for filling the classic and various Trekking region as some touristic and none touristic are in Nepal as. Annapurna Ghorepani Poonhill Trekking, Annapurna Base Camp trekking, Annapurna Circuit Trekking, Muktinath Jomsom Trekking, Pokhara royel Trekking and Dhampus Sarankot Trekking of Annapurna Region. The Second Part of Popularity Langtang Region is Langtange Valley Trekking, Langtang Goshainkunda Pass Trekking, Langtang Ganjala Pass Trekking, Helambu Cricuit Trekking and Shivapuri Nagarkot Trekking .
The Third Part of highly popularity in the world Everest Region Trekking is Everest Base Camp Trekking, Everest Gokyo Lake Trekking, Jiri to Everest Base Camp trekking, Everest three Pass trekking is adventure type of moderate Trekking in Nepal.

Details Contact
Family Adventure Treks & Expedition
GPO 14445 Thamel, Kathmandu, Nepal
Phone: +977-1-4700663, 4700434
Hotline: +977-9841244957 (Arjun)
Email: info@nepaltrekkingtour.com
URL:- www.nepaltrekkingtour.com

Sappa Tamang said...

Welcome to Base Camp Trekking Tour! Hundred percent pure lands of highest Himalaya's adventures
Trekking in Nepal is one of the best adventure government registered company operating all adventure holidays trip to world most popular mountains Everest Base Camp Treks, Annapurna Base Camp Treks, Langtang Treks, Manaslu Treks, as well Upper mustang trek, Ganesh Himal Treks, Langtang Ganja La Pass Treks and all popular sightseeing tour of Ancients Kathmandu Valley and relaxing Chitwan Lumbini Tour on your desirable local budget for national and international travelers to Nepal.
Nepal Base Camp Treks (P) Ltd.(www.basecamptrekkingtour.com) may be your next Trekking and Trekking Company in Nepal for any Trekking Agency in Nepal to highlander Himalayas Everest base camp, best mountain sceneries Annapurna Base Camp, recently promoting Manaslu Circuit Trek, several High passes Thorong La Annapurna Circuit,Gokyo Lake Chola Pass,Gokyo Lake Renjo La Pass, Chhukung Kongma La Pass, Rolwaling Tashilapchha Pass, Gosaikund Lake Pass, Kathmandu Valley Cultural trek and tour,Dhulekhel Namoduddha, Nagarkot trek, Bungmati Tour, Chiwan Chepang Hill Trek, Bandipur Tour,Pokhara Valley trekking tour,Ghorepani Poon Hill Trek, Annpurna Ghandruk Trek, Kanchanjanga north to south Pass,Langtang Ganja La Pass, depending small group travelers to joining group travelers on your desired budget to standard budget.
Nepal Base Camp Treks offers you very popular non tourist destinations as remote regions of manaslu Tsum Valley Trek, Nar-Phu Valley Trek, Tamang Heritage Trail, Ghale Gaun Trek, Kanchanjanga Base Camp Trek, Rolwaling Camping Trek, Upper Mustang Cultural Trek, Lower Dolpo and Upper Dolpo Trek on very reasonable social trek in non touristic destination to better understand your holidays with our professional team
Our team in Nepal Base Camp Treks is very profession of peak climbing experiences of most popular Island Peak, Lobuje Peak, Mera Peak, Phakchhermo Peak in Everest Region and Pisang Peak, Kanguru Peak, Chulu Peak in Annapurna Circuit Region and Tent Peak in Annapurna Base Camp.
We guaranteed you best services and trouble less during your lifetime holidays journey with our professional mountain local team and wish you have a nice journey and see you soon in Nepal here to dream your adventure awaits you, as I remain
Yours sincerely
Sappa Lama (Sagar) and team
info@basecamptrekkingtour.com
www.basecamptrekkingtour.com

Adventure Mountain Guide Team said...

Legal zoom and Research Nepal is leading law firm of Nepal that helps you in any legal issues from domestic to international level. We Nepalese Lawyers are devoted to our clients from various corner of the world for their legal solution and assistance in family, business, contract and litigation etc. we have 30 years and more experience in legal service in Nepal. We have qualified human resource from Nepal to USA. Our company has providing the best service in lawyering in Nepal specially in business, domestic business legal service, inter-country legal service, investment in Nepal, family law related issues in Nepal, court marriage, post marriage, cultural marriage, divorce and adoption in Nepal. Furthermore, we have more service too they are company registration in Nepal, corporate legal service, joint venture, arbitration and litigation in Nepal, corporate counseling, consultant as well as advocacy.
Court marriage in Nepal
Adoption in Nepal
Company registration in Nepal

Unknown said...

Definitely, Nepal is a dreamland for many adventure, highland trek and enormous legendry culture. Many hundred thousands of tourist are visiting in Nepal for Himalaya trekking, peak climbing,mountain expedition, sun rise/sunset views hiking trip, white water adventure, wild life safaris and many adventure sports. Although, we are A One Nepal Trek Company is local based pioneer trekking agency of Nepal. We have emotionally operating a best delightful mountain holiday in Nepal, Tibet and Bhutan for our valued clients as per them willing with reasonable cost/price. All managed by well-known professional team, our Trekking Guides/Porters, /Tours Guides are fully trained, rich experience of service field and license holder. Surely, we well have be ever attention for your pleasure holiday in Nepal, and long term relationship as a friend. we are regulary promote this items ghorepani poon hill trek, annapurna base camp trek, upper mustang trek, Manaslu circuit trek, Manaslu tsum valley trek, langtang valley trek, langtang tamang heritage trail, langtang goshaikunda lake trek, Helambu circuit trek, everest base camp trek, gokya lake trek, everest chola pass trek, jiri to Everest base camp trek, And other Adventure Peak Climbing in Nepal as Island peak climbing, Mera Peak climbing, Lobuche Peak climbing & Other packages tours in Nepal.
Best regard by Trekking in Nepal

Nepal High Trek Ptv. Ltd. said...

Amazing Annapurna Base Camp Trek
, Everest Base Camp Trek and
Trekking Company in Nepal.

Nepal High Trek Ptv. Ltd. said...

Special Trekking route in Nepal as Upper Mustang Trek,
Manaslu circuit trek,
Manaslu Tsum valley trek in Nepal.

Nepal High Trek Ptv. Ltd. said...


The top adventure island peak climbing,
mera peak climbing and
Lobuche peak climbing in Nepal.

Alpine Ramble Treks said...the short trekkig route as
Ghorepani poon hill trek,
Helambu circuit trek and
Jomsom Muktinath trek in Nepal.

Alpine Ramble Treks said...


Part of the Annapurna region trekas
Annaprna Circuit trek,
Annapurna Short Trek and
Annapurna Nar Phu Valley Trek in Nepal.

Alpine Ramble Treks said...Trekking Peak Climbing as
Island Peak Climbing,
Mera Peak Climbing and
Lantang Gosaikinda Trek in Nepal.

Encounters Nepal said...

Special Trekking Area
Upper Mustang Trek,
Manaslu Circuit Trek and
Manaslu Tsum Valley Trek in Nepal.

Encounters Nepal said...

Top Package selling as
Annapurna base camp trek,
Everset Base Camp trek and
Everest Panorama Trek

Ful Maya Gurung said...The local Trekking Agency in Nepal, as
Top Package selling Trekking in Nepal and
Nepal Government License holder Trekking Company in Nepal.

Ful Maya Gurung said...


One of the Best Trekking route as
Ghorepani Poon Hill trek,
Annapurna Base Camp Trekand
Annapurna Circuit trek in Nepal.

Ful Maya Gurung said...


The Part of Langtang Trekking route as
Langtang Trek,
Langtang Gosaikunda Trek and
Helambu Circuit Trek in Nepal.

Ful Maya Gurung said...The Restricted and Special Trekking route as
Upper Mustang trek,
Manaslu Circuit Trek and
Manaslu Tsum Valley Trek in Nepal.

Ful Maya Gurung said...


Best Trekking Peak Climbing in Nepal As
Island Peak Climbing,
Mera Peak Climbing and
Chulu West Peak Climbing in Nepal.

Ful Maya Gurung said...


Kathmandu Vallehy Tour,
Kathmandu Chiwan Tour and
Kathmandu Chitwan Tour in Nepal.

Rashu Gurung said...

Popular Peak Climbing
Island Peak climbing,
Mera Peak Climbing and
Lobuche Peak Climbing
in Nepal.

Rashu Gurung said...


Short Trekking Route
Ghorepani Poon Hill trek,
Langtang Valley Trek and
Helambu Circuit Trek in Nepal.

Rashu Gurung said...

and part of trekking and tour as
Helicopter tour in Nepal,
Kathmandu Valley sightseeing and
Tour in Nepal.

Rashu Gurung said...


Of the hard passes trekking as
Everest Three Pass trek,
Everest Gokyo Lake Trek and
Langtang ganjala Pass Trek in Nepal.

Rashu Gurung said...


part of short and new trekking route as
Annapurna Khayer lake,
Annapurna Siklis Trek and
Mardi Himal Trek in Nepal.

Sappa Tamang said...

One of the best selling Trekking in Nepal,
and Local Trekking Company in Nepal and
Reliable Trekking Agency in Nepal.

Sappa Tamang said...

Part of Annapurna Region Trekking Route as
Annapurna Tilicho Lake Trek,
Annapurna Khayer Lake and
Annapurna Nar Phu Valley Trek in Nepal.

Sappa Tamang said...


One of the best Tour in nepal as
Kathmandu Valley tour,
Kathmandu Nagarkot tour
and chitwan Jungle Safari in Nepal.

Sappa Tamang said...


the Adventure Spot tour as
Helicopter tour in Nepal,
Mountain Biking tour
and Mountain Flight in Nepal.

Unknown said...


One of the best top selling peak climbing in Nepal as
Island Peak climbing,
Mera Peak Climbing and
Lobuche Peak climbing.

Unknown said...A One Nepal offer 2017 as Special Remote Treking route
Kanchenjunga Trek,
Nar phu Valley trek and
Annapurna tilicho lake trek in Nepal.

Unknown said...


full board Packages tour in Nepal as
Kathmandu heritage tour,
Chitwan Jungle Safari and
Kathmandu chitwan lumbini tour in Nepal.

Unknown said...laste short tour as
Bungee jump in Nepal,
Helicopter tour in Nepal and
hunting reserved tour in Nepal.

Unknown said...

A One Nepal Trek Pvt. Ltd. (your Trekking and Tour consultant since many years ago) is an ecologically perceptive Trekking Agency in Nepal specializing in giving you nepal, tibet , bhutan, the manner you want to peer it , also owned & managed by means of nearby experts Nepal Adventure Activities organization advocated through lonely planet Nepal journey guide e-book, lonely planet hiking in Nepal Himalaya ebook & trip marketing consultant. A One Nepal Trek Pvt. Ltd. & day trip is an Trekking Agency in Nepal, established with the aid of a crew of specialists worried tourism considering a long time for committed provide the provider a home away from domestic. a group of hospitable and expert geared up to welcome and escort you through recreational activities inclusive of trekking in Nepal, Nepal tour package, nepal journey bundle excursions, nepal trekking tour, Nepal Adventure in Himalaya, nepal top hiking, nepal air ticketing, nepal river rafting, nepal jungle safari, nepal sightseeing tour, excursion in nepal, kathmandu valley sightseeing, Nepal resort reservation, tibet tour, tibet trekking, bhutan tour, bhutan trekking.
Local Trekking Company in Nepal established by Yam Bahadur Pant has over 20 years and reasonable cost and Custom Itinerary to All Valuable clients in Nepal. A One Nepal offer many type of Activities as Annapurna base camp, Everest Base Camp, Ghorepani Poon Hill, Upper Mustang, manaslu Circuit, Langtang Valley, Island Peak, Mera Peak and Many Others Activities in Nepal.

Anonymous said...

Adventure Great Himalaya is a government registered trekking company in Nepal with qualified and experienced professionals. Adventure Great Himalaya has provided thousands of high quality trekking and tour trips for clients from all over the world. If your interest lies in Trekking In Nepal, Peak climbing, Tour in Nepal and River rafting or Cultural Sightseeing, our professional and knowledgeable staff are available for your service. Leave your worries to us and enjoy your holidays in Nepal.


Adventure Great Himalaya
Tour in Nepal
Trekking in Nepal
Everest Base Camp Trek

Sappa Tamang said...

Annapurna Base Camp Trek start pokhara to ghorepani poon hill and continue to ABC Trekking, this trip can complete Annapurna Base Camp Trek 7 days as well and Also if have enough time can make Annapurna Base Camp Trek 10 days. Annapurna Base Camp Trek route is very beautiful and Perfect Himalayan scenery. the only make Annapurna Base Camp trek difficulty. June to August and JanuaryFebruary.Annapurna Base Camp Trek distance is around 200 miles. there are many Travel has been read Annapurna Base Camp Trek blog. September to November is one of the Best Season makes the trek to Annapurna Base Camp.

Himalayan Guide said...

Manaslu Tsum Valley Trekking is freshly open trekking path in Manaslu region. Manaslu Tsum Valley trekking supply stunning Himalayan views of Mt. Manaslu 8163m, Mt. mountain peak 8167m, Mt. Annapurna8091m, twenty-three different mountain peaks, stunning landscape, Tsum Valley and mixed Nepalese culture. Manaslu Tsum Valley trek could be a sacred Everest Trekking Routes circled by the Baudha Himal and Himal Chuli to the west, Ganesh Himal to the South and Sringi Himal to the north. Tsum Valley trekking is finite by 3 high passes Ngula Dhoj Hyang (5093 m.) to the west and Yamdro Pass (5326 m). Tsum word comes from the Tibetan word 'Tsombo', which suggests vividly. Manaslu tsum natural depression trekking tour is restricted trekking in the Kingdom of Nepal and needed special trekking to allow through legal Nepal trekking agency and minimum 2 people participant obligatory trekking in Manaslu Tsum natural depression space. The smart good shape and minimum 3 we tend treks vacation needed for Tsum Valley Trekking, however, Everest Trekking Routes prepare customized trekking service as per trekkers want and vacation schedule. Fall & spring season is the best time trekking in Tsum natural depression, however, we tend to ETR prepare around the year as per trekkers vacation schedule.Manaslu Tsum Valley trekking begins at Arughat Bazaar Gorkha once 6-7 hours drive from Kathmandu. Everest Trekking Routes trekking guide LED through stunning Valley of Machhikhola, Jagat Lakpa River Dupchet and at last reach the Tsum natural depression. Tsum natural depression Trekking has completely different choices Manaslu Circuit Larke larke la pass trekking, Tsum Valley, Manaslu circuit trekking, Manaslu Rupina La pass trekking or solely Tsum natural depression trek begin from Arughat and finish at the same place. Ordinarily, inhabitation / tented trekking is additional appropriate and cozy for Manaslu Tsum Valley trekking however currently a day’s tea house/lodge trekking is worn out this space. We tend to Everest Trekking Routes prepare either tea house or inhabitation trekking as per trekkers want and need. We’ve mentioned below 3 completely different choices trekking in Manaslu tsum Valley, however, trekking itinerary style in keeping with travelers/trekker’s demand.the part of Annapurna and Ganesh Himal between Wilderness and Restricted area of Nepal.


Journey Nepal Adventures said...

Are You looking for Trekking in Nepal? If you haven't, then you're seriously missing out! Not solely is it a fine looking journey, however it additionally Journey Nepal Adventure Leaking. The land of the Himalayas, Nepal presents wonders that area unit breath-taking. From the chain of mountains landscapes to the wealthy cultural attribute, trekking in Nepal is really a wonderful deed. Visit lovely ethnic chain of mountains settlements and villages. visit destinations at beautiful watercourse valleys hard boring distinctive terrains. Walk on winding trails passing through heavenly alpine forests and inexperienced pastures. Trekking in the Himalayas may be a marvel that's undeniably awe-inspiring! Best Trekking in Agency Nepal holidays square measure fearless leisure pursuits for people that need some ‘real fun’ in their hard-earned break. Trekking and hiking, a journey on foot to mountainous areas are analogous to hiking, except treks cowl a bigger distance. The Kingdom of Nepal offers a spread of each technical and nontechnical walks across its fantastically numerous tract. because of its growing quality among hikers and trekkers, the Kingdom of Nepal at this time is witnessing a
boom within the business enterprise trade for trekking and hiking. The Journey Nepal Adventure is Small Business Trekking Agency in Nepal, which is Self Guide and Tour Operator has Been setting Local Running Trekking Company in Nepal. All Professional and Mountaineering Staff and well Training Base Himalayan kingdom of Nepal.Are You
Looking For Best Trekking Agency in Nepal
Journey Nepal Adventure Pvt. Ltd. is government register agency (licensed Mountain Guide team) in the Nepalese Himalayas Ranges… After working 10 years (since 2008) on the tough trails for several years as a mountain staff crew, and working so hard to develop our fluency in English languages, We became a guide in the year 2008 to 2016. We have spent the past 10years as a professional Himalaya
trekking guide, working for several Popular Trekking Company in Nepal; we have now decided to work as an independent guide and self-leading to provide all our
national and international clients, who like to enjoy their Himalaya trekking holidays tour with us (https://www.journeynepaladv.com)

Ganesh Himal Technology Pvt. Ltd. said...

Namaste Dear Visitor, we are web design and development team of Ganesh Himal Technology Web Designing Company in Nepal. we are base Location at khusibu, Kathmandu Nepal. Nepal Under Government License holder Web Development Company in Kathmandu. So we start our business since 2008 to till as regular service to Web Designing, Web Development, Domain Registration, Web hosting, Content Writing and SEO Services for Trekking Agency, Hotel, Main Power, Collage, Consultancy, NGO and INGO many others sector. We have a Professional Team of Web Designer and Developer over 12 Years of hard work with the latest technology to development. not only competition local The the market we have the best services worldwide. which is more popular and new technology. So Ganesh Himal Technology serviceWeb Designing in Nepal. and Web Development in Nepal. and also Content writing in Nepal. and Domain registration, Web Hosting in Nepal. Mobile App Development as Android and IOS. we are using to Getaway Payment system E-commerce Solution for Online Payment. So if anyone interest to Web Design in Nepal. Please, no need hesitate to talk and enquiry. this is our official Cell no:+977-9843467921 and Email: info@ganeshhimaltech.com and Website: www.ganeshhimaltech.com

Dhansingh Gurung said...

14 Days Manaslu Circuit Trek high light trekking route in Manaslu Trekking Packages, and magical beaten track of hidden Valley Manaslu Larke La Pass 5150m. After Annapurna Circuit Trekking Most of Trekkers are thinking about the round Manaslu Trekking. The Manaslu Circuit Trek is restricted area of Special Trekking Path in Nepal and day by day Trekkers Demand increased and also develops lodge accommodation and foods. There is some option if some of trekkers has more holidays and want to see nicer Himalayan tropical villages Monastery and Trans Himalayan people they can select Manslu Tsum Valley Trek. That can make both destination combined Tsum Valley and Manaslu Base Cam with Lark La Pass. The Manaslu Trekking is little more expensive than others Trekking Routes, Because those trekkers who are interest to go Round Manslu Larke la pass or Manaslu Tsum Valley they have to buy four type of Trekking Permits as Manaslu conservation area of Project (MCAP), Manaslu Restricted Permit, Tsum Valley Restricted Permit and Annapurna Conservation Area of Project (ACAP).
14 Days Manaslu Circuit Trek Start from Kathmandu to Arughat to Sotikhola by Public bus or Jeep and Trek to Machhakhola, Jagat, Filim, Deng, Namrung, Lho, Sama Gaun, Samdo, Larke La Pass, Bhimtang, Gho, Tilje, Dharapani and Drive to Besi sahar to Kathmandu. During this trip can get amazing Himalayan flavor with outstanding white Himalayan scenery which of eight top high peak Manaslu Expedition and Ganesh Himal, Singi Himal, Annapurna II, Annapurna IIII, gangapurna, Lamjung and Many Others Trekking Peaks. Everest Trekking Routes Selling 14 Days Manaslu Circuit Trek full board Packages Kathmandu to Kathmandu. If anyone interest can contact us directly thank you.
Email: info@everesttrekkingroutes.com
www.everesttrekkingroutes.com
www.adventuremountainguide.net

Karma Eco Adventure Nepal said...

We, the team Karma Eco Adventure is a leading travel and trekking company based in Kathmandu Nepal dedicated to help travelers in the country with personally crafted tours and treks. Our featured packages as: Annapurna base camp trek, Annapurna circuit trek , Ghorepani poonhill trek, Annapurna sanctuary trek, Everest base camp heli trek , Everest base camp trek , Everest gokyo valley trek , Manaslu circuit trek